Det begyndte med, at Carl anskaffede sin første Welsh Terrier (WT) i 1971. Det var Kongelundens Cinderella, kaldet Gry. Kort efter fulgte DKCH Wonne aus der Bauernhöhle opdrættet af Fru Lore Eggerking Tysklands mest succesrige opdrætter af racen fra 50'erne til 80'erne og DKCH-CZCH Groveview Nonchalant opdrættet af Merwyn Pickering, Wales.

Sidstnævnte har altid stået for os som det helt store forbillede, hvad angår opdræt af smukke og typiske Welsh Terriers. Netop hans type hunde er, hvad vi har forsøgt og stadig forsøger at opdrætte.

Nonchalant har haft nogen betydning i det videre avlsarbejde, men de andre linier er gledet ud.

Ingrid kom ind i billedet i 1977, hvor hun købte DKCH Borchorst Golddigger af Carl. Siden er det blevet til parløb, både privat og hundemæssigt set, som i vort tilfælde er svært at dele op, da vi har satset meget ambitiøst og har lagt mange ressourcer i vores fælles interesse.

Vores avlsarbejde kom først rigtig i omdrejninger, da Carl i 1982 fik tilbudt 3 hunde af sine gode venner Brit og Åke Ahlberg, Kennel Redpowers, fra Sverige, som p.gr.a. Åkes sygdom måtte stoppe deres opdræt. Brit og Åke havde præcis den samme fascination af netop Groveview hundene som vi havde, og havde lagt hele deres avl an på bl.a. netop disse blodlinjer samt Paddywell-linjerne.

Det var en stor beslutning at tage mod de tre hunde, på trods af tilbuddets generøsitet, idet vi allerede havde et par tæver og netop havde importeret en han fra Holland : INTCh Smoky van het Urkerland (af rene Groveview-linjer), og vi på det tidspunkt boede i en villa på Amager.

Reelt var overvejelserne dog nok mest på skrømt og vi hentede tre pragtfulde hunde til Danmark: SCH DKCH Redpower's Rustic Shadow og SCH DKCH Redpepper's Rallarros, opdrættet af Sveriges "Grand Old Lady" Alice Blomquist , og ikke mindst: INTCh Redpower's Rumson Boy, som vandt helt ufatteligt meget på udstillingerne. Bl.a. blev han "Bedste Terrier" samtlige udstillinger 1983.


Johnny

Læs I. C. Christensens artikel fra "Glade Hundedage" - "Den grimme ælling, der blev årets hund 1983" og se billederne derfra.

Toppen på kransekagen blev kåringen til "Årets Hund i 1983 - alle racer" i Dansk Kennel Klub. Festivitasen blev fejret i Herning med Johnnys handler og trimmer, Peter Hage, opdrætter Åke Ahlberg, samt mange gode venner som vi delte spandevis af champagne og glæde med.

Redpepper's Rallarros blev vores første betydningsfulde avlstæve og den type som disse tre hunde repræsenterede, har vi bibeholdt i vores avl. Borchorst Harvest Bell, vores kommende lille stjerne er rent faktisk 9. generation efter "Rallarrosen" i lige linie.

Rumson Boy blev , p.g.a. af en gammel betændelsestilstand i den ene testikel, meget hurtigt mindre frugtbar. (Han kom først til DK da han var 7 år gammel og det var derfor et mirakel, da det lykkedes at få bare en enkelt hvalp efter ham.


Welsh hvalp 8 uger

Smoky havde med Rallarros lavet INTCH Borchorst Big Bertha og hun blev siden mor til ovennævnte hanhvalp, DKCH Borchorst Boxing-Glove, som også blev en betydningsfuld avlshan. Han fik i øvrigt en meget dramatisk start på livet.

Jock blev født ca.10 dage for tidligt. Det skulle have været en umulighed at få ham til at overleve, men med en jernindsats fra Ingrids side og hans egen livslyst lykkedes det heldigvis.

I 1984 tog vi konsekvensen af vores hobby og flyttede til Klippinge på Stevns, hvor vi fik idelle forhold til hundene. I de forløbne år har vi også arbejdet med Australsk Terrier, hvor det lykkedes os at lave nogle meget smukke hunde, som blev eksporteret til andre opdrættere rundt omkring i Europa.


Groveview Red Rum BIS Stockholm 1976
(Johnny's far)

Vi har dog nu valgt at koncentrere os om Welsh'erne. Vi har dog haft Andre Terrier-racer som man læse om og se et andet sted på denne hjemmeside. I de forgangne år har vi importeret en del hunde fra Holland fra vores mangeårige gode ven Jan Albers, Kennel High Flyer (som også lider af samme fascination af Groveview-hundene), Irland og England, således at vi hele tiden sørger for, at vores opdræt ikke blot ser så korrekte ud som muligt, men at de også har en varieret genetisk baggrund. I kapitlet Welsh champions - andre opdrættere kan man nyde billederne af disse dejlige hunde fra fremragende opdrætterkollegaer og gode venner.

Når man arbejder med en hjemmeside og ser alle de hunde man har haft og kendt gennem mere end 25 år, bliver man klar over hvor meget man skylder de erfarne.

Jan Albers Holland og Åke Ahlberg fra Sverige "skylder vi alt" - i hvert fald uden deres generøsitet, hjælpsomhed og gode venskab var vi ikke kommet derhen hvor vi er.

Eric og Meir Catheral, Kennel Serenfach, Wales har også bidraget med meget vigtige og smukke hunde, som vi er meget stolte over at have fået lov til at købe.

Vi tager også ofte ud og parrer vore tæver i udlandet, men kun hunde af topkvalitet får lov at komme i betragtning som avlsdyr hos os. Dvs., at det ikke er nok at en hund er god som udstillingshund, den skal også være sund og den skal give sunde hvalpe. Heldigvis er WT robuste hunde og vi ser det som vores vigtigste opgave som opdrættere, af bibeholde en høj kvalitet, således at racen også i fremtiden står sig godt.

 

Vi har opdrættet mange champions og de kan ses i afsnittet Welsh Champions - eget opdræt.


CH Borchorst Lardy dardy

Vi har kun haft 6 Opdrætsklasser gennem årene, da det er svært at samle 5 hunde til en klasse. Disse opdrætsklasser har alle været med ærespræmie og 3 af dem er blevet udstillingens bedste på DTK udstillinger, en blev 3. bedst på DKK's Internationale udstilling i Brøndby/Kbh. i 1998. Det nye udstillingsreglement er nu blevet ændret, så der kun skal 4 hunde med og det giver os forhåbninger om i fremtiden at være med fremme i denne konkurrence.

Vi har eksporteret hunde til mange lande (Finland, Norge, Tyskland, Frankrig, Luxemburg, Svejts og Italien), men vi er meget kritiske med hvem vi sælger til og det gælder både når det er en almindelig "klappe/kæle" hund eller en "udstillingshund".

Det primære er, at folk har tid og interesse i en WT - så må udstillingsinteressen være sekundær.

Vi har igennem årene haft mange kuld hvalpe, som Ingrid går hjemme og passer. Hvad vi har at tilbyde kan man se på vores Hvalpeliste. I afsnittet Stambøger kan man studere stambøger og billeder af forældredyrene til hvalpene.

Ingrid er rundt om hundene hele dagen og desuden trimmer hun selv vore hunde og vi fremviser dem også selv på udstillingerne.


B. Local Hero & B. Little Big Bertha 5 måneder

For at det hele ikke skal gå op i udstillinger alene, har vi valgt at vise nogle af de skønne billeder, vores hvalpekøbere har sendt os gennem årene. De kan ses i afsnittet Welsh'en i familien. Disse billeder betyder meget for os, for de viser den glæde vores hunde har givet til deres familier og det er vel det allervigtigste man kan opnå som opdrætter.

I årenes der er gået, er Carl udnævnt til Hedersmedlem i Svenska Welsh Terrier Klubben, hvad han gevaldig stolt over - desuden har han modtaget Dansk Terrier Klubs guldnål som påskønnelse for sit arbejde som opdrætter og sit arbejde for klubben, dels som næstformand og som primus motor i DTKs Udstillingsudvalg og for varetagelse af hvervet som racerepræsentant for Welsh Terrier gruppen siden 1981.


Welsh stand jubilæums udstillingen i Hillerød 19 97

Ingrid har i løbet af de senere år uddannet sig som eksteriør dommer for hele FCI Gruppe 3 (Terriers). Dommergerningen interesserer hende utrolig meget og hun går op i arbejdet med lige stor ildhu om det er et lille specialskue i Danmark eller en stor international udstilling i udlandet.

 

Ingrid & Carl Borchorst

Gry - eller Kongelundens Cinderella (Buddogol Anger ex. Dundare Juniper) var Carls første hund, som han købte i 1971 for en ugeløn fra KTAS, hvor han have et sommerferie job for at tjene til studierne, som bestod i (sådan følte han det) at grave hele Roskilde Landevej op til nye telefonkabler. Ingrid læste også på universitetet, da hun købte sin første Welsh. Ved en fejl hørte hun prisen som 500 - og ikke 1500 som var prisen på en hvalp i 1977. Pengene skulle skaffes, da Ninka først var set, men havde hun hørt rigtigt i telefonen, er det ikke sikkert hun var blevet en Welsh freak for livet.


Ingrid & Carl Borchorst  · Gammel Køgevej 42 · 4672 Klippinge
 · DENMARK ·
Tlf: +45 5657 8616

MAIL virker linket ikke prøv: borchorst@dlgmail.dk


Til slut vil vi gerne meget varmt takke Berit Rosenfeldt www.cairn.dk for hendes
fantastiske hjælp og tålmodighed med at designe denne hjemmeside.