At Welsh terrieren er vores favoritrace er vel gået op for de fleste, der har slået op på vores hjemmeside. Man der er mange andre terrierracer, der har haft vores interesse. Hvis vi skal være helt ærlige, så har specielt Ingrid haft et godt øje og et hedt ønske om at eje praktisk taget alle terrier racerne i årenes løb..

Så vidt er det heldigvis ikke gået.

Men denne store interesse for alle terrier-racer er også grunden til at hun senere gik i gang med sin dommeruddannelse.

Australsk Terrier har og har haft en meget stor plads i vores hjerter og andet steds på denne hjemme side kan du læse om dem.

Airedale - Skotte - og Cairn terrier har vi begge haft et godt øje til og i årenes løb har vi været så heldige og priviligerede at have et eller flere eksemplarer af disse herlige racer og oven i købet meget fine eksemplarer fra de bedste opdrættere.

Airedale Terrier.
Vores gode ven Jan Albers, Kennel High Flyer, Holland som blandt mange andre terrierracer også havde et fremragende opdræt af Airedales gav os "Ruby", DKCH Highflyer's Pearly Queen, dels fordi han gerne ville have hende vist på udstillinger i Danmark, men også fordi han syntes det kunne være en god ide at vi lærte andre racer end Welsh Terriers at kende. Vi tog med kyshånd mod tilbuddet.


DKCH High Flyer's Pearly Queen
(CH Perrancourt Presses Paul ex CH Cheline's Spanish Fly).

Ruby var en utrolig smuk og dejlig Airedale, som vi havde stor glæde af at have i kennelen. Hun klarede sig meget fint i udstillingsringen i en tid, hvor der var temmelig skarp konkurrence blandt de førende airedale-kenneler. Vores gode, desværre nu afdøde veninde Birgit Buhl, Kennel Sandy havde også et vældig godt øje til denne tæve, og da hun meget gerne ville have hende ind i sin avl overlod vi Ruby til Birgit, som også fik stor glæde af hende. For os var det meget lærerigt at have hende hos os, for det var meget spændende at lære en anden race at kende og iagttage ligheder og forskelligheder fra Welsh'en.

Skotsk terrier

Denne race har altid interesseret os begge to meget. Interessen blev ikke mindst vakt gennem vores venskab med Peter Hage og Ulla Bak, Kennel Gilroy, som havde et helt fantastisk opdræt af denne race.

Nyd blot billedet af denne herlige skotte INTCH Gilroy Black Mystic.

Interessen holdt sig - også efter, at Gilroy ikke længere eksisterede som skottekennel.

Så en dag, ved et besøg hos Lillian Brown, Kennel Danskot blev vi præsenteret for Claire. Dvs. Carl var ude at vise Kevin sin nye kassevogn og da vi var kommet tilbage, havde Lillian og Ingrid fået den glimrende ide, at vi skulle have Danskot Clairvoyance med hjem. Claire var på det tidspunkt en lille tre måneders hvalp med et meget lovende ydre og indre. Claire blev ubesværet dansk Champion og Årets skotte nr. 4 i 1993.


DKCH Danskot Clairvoiance
(CH Raijai's Tom, Dick and Harry ex Nicola).
På billedet er Claire bare 4 måneder.

Claire var en rigtig skotte med alt hvad deraf følger. Hun havde et pragtfuldt temperament og et meget kærligt sind, men også sin helt egen mening om tilværelsen. En af de meninger var, at Welsh terriers var noget af det mest irriterende, man kunne tænke sig. Som tiden gik fandt vi i fællesskab ud af, at det nok ikke var så godt for nogen af os og Claire kom over til en "rigtig skotte familje" på Fyn hvor hun nu har en tilværelse i omgivelser der på enhver måde er indrettet efter en lille skottedames hoved.

Cairn Terrier

Egentligt havde vi besluttet, at efter Skotten så skulle vores hundehold kun bestå af Welsh'erne. Det kræver uhyre meget, hvis man hele tiden vil være på toppen i sin race og derfor er det altid en ulempe at sprede sig på flere racer, medmindre man har mange ressourcer og kræfter. Men i forbindelse med vores nære ven, Peter Hages død, kom der nu alligevel en lille ny hund i familien. At vi skrev før, at vi aldrig skulle have andet end WT fremover, er nu heller ikke helt rigtigt. Ingrid har længe sunget for, at Aussien Bettys afløser engang skulle være en Cairn Terrier, men det lå jo forhåbentligt langt ude i fremtiden. Men fremtiden kommer før man aner og det endte med, at Helle Lund Christensen, Kennel Cairndy forærede os, sin bedste hund, nemlig:


DKCH Jub.V 97 Cairndys Yogi, som også var Årets tæve i DK 97 og Årets Cairn 2 1997.

Se mere til Yogi

Denne tæve er en herlig repræsentant for sin race. Hun er smuk og har en vidunderlig mentalitet. Det er meningen, at hun skal udstilles og også indgå i avlen. Men det bliver ikke Borchorst- hvalpe. I erkendelse af det store og imponerende flotte avlsarbejde Helle Lund Christensen har lavet under kennelmærket Cairndy (og Peter Hage under kennelmærket Hage) synes vi det er helt naturligt, at vi bibeholde præfikset på Yogis hvalpe i samarbejde med Helle. Vi er naturligvis ligeså ambitiøse i denne race, som i alt andet vi har beskæftiget os med i hundeverdenen, så vi håber at Yogis afkom vil være med til at fortsætte Cairndy-føljetonen i Danmark.Ingrid & Carl Borchorst  · Køgevej 42 · 4672 Klippinge
Stevns · DENMARK ·
Tlf: +45 5657 8616 ·  FAX: +45 5657 8600
MAIL